Over Rombouts

Passie voor ambacht, al 3 generaties lang

Rombouts, een écht familiebedrijf

Rombouts Meubelmakerij is een uniek familiebedrijf. Al 3 generaties lang maken wij exclusieve meubelen op maat. Dat doen wij sinds 1987 vanuit onze eigen werkplaats in Casteren. Met een ervaren team zetten wij ons dagelijks in om uw droominterieur te realiseren.

Maatwerk Advies

Wij maken meubels op maat van gebakken, of wel verouderd, eikenhout en boomstamhout. Elk product wordt naar uw wensen ontworpen en vervaardigd. Zo heeft u altijd een exclusief product voor een eerlijke prijs van hoogwaardige kwaliteit. 

Duurzaam & Verantwoord

Wij hebben aandacht voor de natuur vandaag én morgen. Sinds 1987 werken wij nauw samen met een duurzame zagerij uit Noordoost-Frankrijk. Traditionele technieken maken het mogelijk om op een duurzame manier hout te verwerken. Het afvalhout wordt, voor zover mogelijk, gerecycled en gebruikt als brandstof voor de houtvergasser. Deze is aangesloten op de CV-ketel waardoor ons pand gelijktijdig verwarmd wordt. Wij wekken daarnaast ook onze eigen groene, schone energie op met zonnepanelen

Historie

Opa Rombouts was van oudsher antiquair. Samen met zijn 7 zonen richtte hij een bedrijf op waarbij antieke items werden ingekocht, gerestaureerd en verkocht.  De persoonlijke antieke collectie werd natuurlijk tussentijds ook aangevuld.

In 1975 besloot zoon Harrie voor zichzelf te beginnen en kocht een oude pastorie op in Casteren. Het schoolgebouw achter de woning zou gaan dienen als nieuwe werkplaats. Al snel werd duidelijk dat de bestaande indeling niet praktisch was en vergunningen voor verbouwing werden aangevraagd.

De jeugd van zijn 4 kinderen heeft in en rondom de realisatie van de meubelmakerij afgespeeld. Dat varieerde van spelen en brandhout stapelen tot meegaan naar kerken en kastelen. Alles stond in het teken van oud en antiek. 

Met Elles aan zijn zijde, is Harrie in 1987 toen echt als zelfstandige geregistreerd. Harrie Rombouts & Zonen was een feit. Langzamerhand werd het pand steeds verder met bijgebouwen uitgebreid. De witte stenen, welke u terugziet in de showroom, zijn oorspronkelijk van de oude school. 

Zonen Piet en Paul waren ondertussen ook groter, wijzer en kundiger geworden. Letterlijk met de paplepel ingegoten, kon een indiensttreding natuurlijk niet uitblijven. 

De jaren vlogen voorbij en de 'officiële' overname vond plaats in 2007. Met passie voor het ambacht, timmeren de broeders verder aan de weg van een (duurzame) toekomst!